Batuhan KAYA – SEO – Yazılım – Kişisel ve Güncel Blog

Site 1. rengi

Site 2. rengi

Topbar rengi

Menü ikon

Menü hover

Menü arama

Footer rengi

Tasarım

Blogger SEO Ayarları Nasıl Yapılır?

SEO
07.04.2020
20
Blogger SEO Ayarları Nasıl Yapılır?

Blogger SEO ayarları, WordPress SEO yapmak için birçok eklenti olduğunu bildiğimizden bize çok yardımcı olur. Ancak Blogger SEO’da bu  bazı özellikler mevcut değildir. Bizim için bu tür şeyler önem arz etmezken yeni başlayanlar için sorun oluşturur.

Ama, merak etmeyin, ben sizlere Blogger SEO hakkında her şeyi içeren gelişmiş Blogger SEO ayarlarından bahsedeceğim. Blogger SEO ayarları başlamadan önce, SEO nedir hakkında biraz bilgi bilmekte fayda var.

  • SEO nedir?

SEO arama motorlarında sıralama konusunda bir Web sitesi için en önemli parçadır. Eğer senin sitelerininSEO yapılandırılması yanlış yapıldıysa o zaman siten arama motoru sıralamasında asla iyi bir sonuç elde edemeyecek. Bu yüzden iyi bir trafik alamayacaksın.

Eğer trafik almazsan, geliriniz düşük olacak ve kaybolup gideceksin. SEO’nun herhangi bir Web sitesinin kalp atışı olduğunu söyleyebiliriz.

Blogger için SEO ayarları. Blogger SEO için hiçbir eklentinin mevcut olmadığını zaten bildiğimiz gibi, her şeyi el ile yapmamız gerektiğinin farkında olmalıyız.

  1. Meta Tags açıklaması.
  2. Özel Sayfa Bulunamadı (Hata 404)
  3. Özel yönlendirmeler (yönlendirmeler Sayfa blogunuzda bulunamadı)
  4. Özel Robotlar.txt
  5. Özel Robotlar Başlık Etiketleri

Yani Teker Teker Tartışalım.

  • Blogger SEO ayarları:-

1. Meta Tags açıklaması

Öncelikle Meta açıklaması nedir biliyor musunuz?  Hadi, pratik bir örnek ile bilgi edinelim edelim. Şimdi, Google’da Youtech’i aratın. Resimde gösterildiği gibi böyle göreceksiniz ve Açıklama Meta Açıklaması olan kırmızı kutuda görünüyor.

Bu önemlidir; Meta açıklamasında, ana anahtar Kelimenizi Odaklamanız gerekir.

  • Blogger SEO için nasıl Meta açıklaması eklenir?
  1. Blogger.com ‘a girin ve hesabınıza giriş yapın.
  2. Sonra giriş ekranına tıklayın Ayarlar >> Arama Tercihleri.
  3. Sonra Üstte Meta Etiketlerine Tıklayın Düzenle > > > Evet
  4. Ve sonra bir kutu göreceksiniz. O kutuya Meta açıklamasını yazın.

“ Ama en önemlisi sadece 150 karakter yazmasına izin verilir. Yani, bu 150 karakterde Focus anahtar Kelimenizle oynamanız gerekir .

2. Custom Page Not Found

404 Hata Sayfasından Blogger’daki Ana Sayfaya Otomatik Yönlendirme Nasıl Yapılır?

Bir makale yazdığınızı ve herhangi bir nedenle makaleyi kaldırdığını, ancak bu makaleyi daha sonra yayınladığınızı varsayalım.

Ama bir takipçiniz olsun, url’yi kaldırıp yüklemeden öncekini baz alarak giriş yaparsa Sayfa Bulunamadı Hatası alacaktır. Bu, İzleyicilerinizi ciddi şekilde etkileyecektir . Yani, bu hatayı kaldırmak istiyorsanız.

Ardından, bulunmayan özel bir sayfanın kutusuna Yeniden Yönlendirme bağlantı kodu eklemeniz gerekir . Aşağıdaki kodu kopyalayın ve özel sayfa bulunamadı kutusuna yapıştırın ve Kaydet’e tıklayın. Daha sonra hata ortadan kalkacaktır.

blogger seo

Kod
”<a href=” your HomePage Url”target=”_blank”>hata 404 Sayfa bulunamadı<a href=” your HomePage Url”target=”_blank ” > < /a > < / a>
<p > şu anda Bu sayfa bulunamadı<p><A href=”your Home Page URL” target=”_blank”>Ana Sayfa<a href=”your Home Page URL” target=”_blank”> < /a>.”

3. Özel Yönlendirmeler

blogger seo

Bu özellikler size silinmiş yazı veya sayfa için varolan başka bir yazıya yönlendirir. Yani bu kırık bağlantıyı silinmiş gönderiye benzer farklı varolan bir gönderiye yönlendirir.

  • Blogger’da özel yönlendirmeler nasıl ayarlanır?
  1. Meta Açıklama bölümünde belirttiğim gibi 1 ve 2 adımları yapın.
  2. Sonra ortada hata ve yönlendirmeler >>> özel yönlendirmeler >>>>>>> Düzenle>>>> kısmını göreceksiniz.
  3. Kimden bölümünde silinen Post veya sayfanın URL’sini yapıştırın.
  4. Kime bölümünde, bozuk bağlantınızı yönlendirmek istediğiniz gönderinin veya sayfanın URL’sini yapıştırın.
  5. Kalıcı ikonuna Tıklayın .
  6. Kaydedin.

Şimdi başarıyla varolan bir yazı veya sayfaya kırık bağlantıyı yönlendirdiniz. Herhangi bir silinmiş Gönderi veya sayfanız yoksa, bu seçeneği kullanmayın.

4. Özel Robotlar.txt

blogger seo

Bu Blogger SEO’nun veya herhangi bir web sitesi SEO’nun önemli bir parçasıdır.

Yanlış yaparsanız, siteniz arama sonuçlarında görünmez.

Bu özelliği kullanarak, arama motorlarının Web sitenizi taramasına izin verebilirsiniz veya web sitenizin herhangi bir kategorisinin arama sonuçlarında görünmesini istemiyorsanız , bu özelliği kullanarak izin verebilirsiniz.

Normal kullanmak istiyorsanız, aşağıdaki kodu kopyalayın daha sonra özel robotlara yapıştırın.txt.

Kullanıcı Aracısı: Mediapartners-Google
İzin vermemek: 

User-agent: *
Disallow: / Arama
Vermek: /
Site haritası: https://www.Example.com/sitemap.xml

5. Özel Robotlar Başlık Etiketleri

Bunu doğru yaparsanız bu çok yardımcı olacaktır. Yani, resimde gördüğünüz gibi aynı şeyi yapın. Aşağıda her seçeneği nasıl çalıştığını açıklayacağım? Ve Neden Önemli olduğunu.

blogger seo

Arşiv ve sayfalar: – bu seçenekte, arama motorlarının dizine girmesine izin vermediğimiz için dizin yok ve arşiv yok seçmeniz gerekir. Arşiv veya arama sayfalarının makalesinin bağlantısı orijinal makale bağlantısından farklı olduğu için bunu yapıyoruz. Yani, tek bir makale birden fazla bağlantı varsa, o zaman Google yinelenen içerik olarak dikkate alacaktır.

6. Sitenizi Google Web Yöneticisine Gönderin

Şimdi her şey aşağı yukarı oldu. Ama Google Webmaster’ sitenizi göndermediyseniz daha sonra Google Web sitenizin mevcut  olup olmadığını nereden bilecek?
Yani, Google Webmaster gidin ve özellik ekle’ye tıklayın sonra Web sitenizi ekleyin.

Sahipliğini doğrulamak isteyecektir. Sonra doğrulamak için birden fazla seçenek görürsünüz. Ancak, bu makale blogcular içindir. Bu nedenle, Html Doğrulama’yı seçin ve sağladıkları tüm Html kodunu kopyalayın.

blogger seo

Şimdi  Blogger.com ‘a git>>> >> tema > > > > > HTML Düzenle sonra <head><head > ve  tüm kod altında arama ve ayarları kaydetme butonuna tıklayın .

Blogger SEO ayarları için tüm temel şeyleri yaptık.

Şimdi, kral gibi içeriklere odaklanma vakti ve makale yazarken her zaman anahtar kelimeler hakkında araştırma yapmalısın. Umarım bu makale biraz trafik edinmek ve ayrıca web sitenizin sıralamasını geliştirmek için yardımcı olacaktır .

Bir önceki yazımız olan All in SEO Kurulumu Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BATUHAN KAYA » Kişisel Blog -
ankara tanıtım filmi